Barion Pixel
egyensulyert bt

Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadó (AKÉTA©) képzés

3 végzettség 1 képzés!!!

2 modul pedagógusoknak 60 órás minősített képzés!!!

alternatív képességfejlesztő tanácsadó

A képzési célja

Az információs társadalom elvárásainak megfelelően a gyermekek hegynyi információt kapnak az iskolában, amiknek a feldolgozása, megértése és alkalmazása egyre nagyobb kihívások elé állítják őket.

Ennek és a nem minden esetben ideális életmódnak, mozgásfejlődésnek, táplálkozásnak köszönhetően hazánkban is egyre nő a dyslexiás, tanulási akadályozottsággal küzdő gyermekek száma.

Nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy közel 30% a tanulási kihívásokkal viaskodó gyermekek száma, de van olyan adat is, ami szerint eléri a 40%-t a fejlesztésre szorulók aránya.

Immáron 1996 óta foglalkozom képességfejlesztéssel, és az a romló tendencia, amit tapasztalok az egyéni foglalkozások során arra indított, hogy létrehozzam az Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadó® (AKÉTA®) képzést, aminek keretén belül komplex felkészítő képzést folytatunk:

 • szülőknek,
 • szakembereknek,
 • pedagógusoknak,
 • nevelőknek,
 • természetgyógyászoknak.

 

A képzés célja az, hogy ki-ki a maga szintjén komplex módon megismerje az elménk működését, a tanulás folyamatát és a lehető legoptimálisabb segítséget tudja nyújtani saját gyermekének, illetve azoknak a gyermekeknek, akiket hozzá visznek felmérésre, fejlesztésre.

A tanulás azonban nem csak a gyermekeket érinti. A felnőttek a munka világában sorozatos tanulás elé vannak állítva, hiszen ha nem képzik magukat, akkor lemaradnak, elveszítik az állásukat. Egyes munkakörökben kötelező is a továbbképzés (oktatás, egészségügy, rendőrség). Akik már jó pár éve, évtizede nem ültek iskolapadban, azoknak nehézséget okozhat a tanulás. Elfelejtették hogyan kell, vagy már eleve voltak nehézségeik. Ezen felnőttek is kaphatnak segítséget!

alternatív képességfejlesztő tanácsadó

A képzés ismertetése

Az AKÉTA© képzés modulokból áll, amelyek külön-külön egymástól függetlenül is elvégezhetőek.

Az összes modult elvégző résztvevő kaphatja meg az Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadó (AKÉTA©) névhasználati jogot és fogadhatja ügyfeleit.

A képzés moduljai

A 6 napos modul (60 óra) során megismerheti az egyén tanulási modelljét a tanulási stílusát, a környezet tükrében.

Felmérheti, hogy milyen tanulási eszközök állnak a rendelkezésre. A különböző tanulási technikákat az egyén működéséhez igazítva tudja összeállítani.

Izgalmas és egyben nagyszerű felfedezések várnak a résztvevőkre, hiszen saját élményként tapasztalhatják meg a legmodernebb kutatások alapján összeállított tanulási-, mnemotechnikák (emlékezet segítő technikák) működését.

A képzés során több mint 200 tanulási technikát sajátíthat el.

Ez a modul pedagógusok számára akkreditált és 60 kredit pontot ér!!!

5 napos modul (40 óra), melynek célja, hogy a résztvevő megismerje és képes legyen alkalmazni a tanácsadás során a megfelelő kommunikációs technikákat a szülőkkel, gyermekekkel, ügyfelekkel.

A tanácsadás gyakorlata modul során a résztvevő megismerkedik azokkal a kommunikációs módszerekkel, amelyek segítségével feltárható az ügyfél szándéka, hozzáállása, motivációja a tanulással kapcsolatban.

A tanult kérdezési technikákat alkalmazhatja mind a tanácsadás, mind az üzleti életben.

A modern kor kihívás elé állítja a régen bevált “üss vagy fuss” rendszert. Ez jól működött a régi időkben, amikor volt lehetőség menekülni, vagy támadni. A mai világban már nincs így.

A tehetetlenség óhatatlanul stresszhez vezet. De az is, ha nem tudunk teljesíteni, nem tudunk megfelelni, vagy eleve félelmek kerítenek a hatalmába… Az eredmény a kudarc, vagy betegség.

A 3 napos (24 órás) modul során jópár stresszkezelő technikát ismerhet meg, amelyek segítségével képes a kontrollt kezébe venni és így kezelni a stresszel telített helyzeteket.

Pár gyakorlat ízelítőül: Coué módszer (éjszakai szuggesztió a gyermekek problémáinak kezelésére), érzelmi stresszoldó gyakorlatok, átkeretezés, speciális gyakorlat az érzelmi stress 5 percen belüli csökkentésére stb.

A Kulcsár Mihályné által összeállított program 6 napos (60 órás).

A modul célja:

 • Az eltérő fejlődésű gyerekek segítése, integrálása.
 • A mozgás felhasználása a tanulási képesség fejlesztésére.

A modul felöleli az idegrendszer működését, az eltérő fejlettségi szint felmérést (pl: iskolaérettség, nem megfelelő működés stb.), ez alapján fejlesztési terv összeállítását, és a fejlesztés lefolytatásának elméleti és gyakorlati fogásait. De része a képzésnek a magzatkori reflexek vizsgálata és korrekciója is. Hiteles és nagy tapasztalattal rendelkező oktatóktól, a módszer kidolgozóitól.

Ez a modul pedagógusok számára akkreditált és 60 kredit pontot ér!!!

A modult sikeresen teljesítők megkapják Kulcsár Mihályné tanúsítványát, mely feljogosítja a módszer alkalmazására.

Képzési információk

Időpontok

Az egyes moduloknál láthatóak.

A képzési létszám korlátozott. Így, ha jönni szeretne mindenképpen foglalja le helyét!

A szabad helyek számát a Jelentkezési felületen a képzési időpont mellett láthatja.

Ha már nem tud jelentkezni, akkor ez azt jelenti, hogy a létszám betelt. Ez esetben írjon nekem levelet és felveszem várólistára!

KAPCSOLAT

Kérem segítsen eljuttatni az információt minél több emberhez! Ossza meg oldalunkat!

Kedvezmények

 • Ismétlők 50% kedvezménnyel végezhetik el a tanfolyamokat!
 • Pedagógusok, nyugdíjasok és nagycsaládosok 10% kedvezménnyel végezhetik el a képzést. 
 • Akik a teljes AKÉTA képzést végigcsinálják, a 15 000 Ft-os vizsgadíjat elengedjük részükre.
 • A kedvezmények nem vonhatók össze más kedvezményekkel. Amennyiben több kedvezményre jogosult, úgy a nagyobb kedvezményt számítjuk be. 

Időbeosztás / Árak

A 184 órás teljes alapképzés 20 napot ölel fel.

A képzés helyszíne: Budapest és/vagy online

Időbeosztás: naponta 09.00 órától 16.30 óráig A modul témájától és a gyakorlatok elvégzésétől függően 17.30 is lehet. 

A képzési napok jobbára hétvégére esnek, de pár nap hétköznapi napra is fog esni.

A teljes képzés díja:

A képzési díj 20 000 Ft / nap (bruttó díj AMM-ként számlázva)

+ a jegyzetek költségét az egyes modulok leírásánál találja meg.

Regisztrációs díj: 25 000 Ft ami a képzés díjába beleszámít.

Vizsgadíj: +15 000 Ft

A 6 napos Komplex mozgásterápia modul képzési díja a képzést szervező és lefolytató képzési helyen külön fizetendő.

alternatív képességfejlesztő tanácsadó

Fizetési feltételek

Jelentkezést követően 25 000.- regisztrációs díjat kell megfizetni, ami a teljes képzés díjába beleszámít.

A képzés megkezdéséig a képzési díjat be kell fizetni.

Részletfizetési kérelem benyújtása esetén a képzés megkezdéséig a képzési díj 50%-át kell megfizetni. A fennmaradó összeg részletben, havi bontással fizethető meg.

A regisztrációs díj a képzési díj részét képezi, ezért az a végösszegből természetesen levonásra kerül.

A fizetési feltételeket az egyes modulok leírásánál találja meg.

 

Akik a teljes képzésre beiratkoznak, a 15 000 Ft-os vizsgadíjat elengedjük részükre. A pedagógusok, nyugdíjasok és nagycsaládosok 10% kedvezményt kaphatnak. 

A képzési díjon felül az aktuális modul jegyzetének a díját kell még megfizetni.

A képzési díj a képzést záró vizsga díját NEM tartalmazza.

Vizsganap

A teljes képzést záró nap a vizsganap. A hallgatók ismertetik a saját maguk által elvégzett felmérések, fejlesztések eredményeit, megbeszéljük azok tapasztalatait, megbeszéljük a problémás kérdéseket.

Két önálló gyakorlat végzése:

Egy felmérés a tanulási stílussal kapcsolatban és ez alapján tanulási stratégia kialakítása vagy egy komplex beszélgetés / felmérés levezetése.

Egy komplett beszélgetést kell végig vinni egy felvetett probléma kapcsán.

 

Használhat bármilyen eszközt közben:

 • kommunikációs technikákat,
 • illeszkedést, (Ezeket figyelni fogom közben.)
 • komplex mozgás felmérést,
 • tanulási coaching felmérést, technikákat,
 • stresszkezelő technikákat.

Azaz mindent, amit a teljes képzés során megtanult. A lényeg, hogy az látszódjon, érti miről van szó és tudja alkalmazni a tanultakat.

Vizsganap időpontja: megbeszélés szerint.

Vizsganap díja: 15 000 Ft

A vizsga helyszíne: Budapest (A képzési helyszín létszám és képzési modul függő, így a résztvevők a képzés előtt időben pontos tájékoztatást kapnak a képzés helyszínéről.). Az aktuális helyzettől függően online is megrendezésre kerülhet. 

Igény és megfelelő létszám esetén egy-egy modult vidéken is megtartok.

Lemondási feltételek

Amennyiben a képzés a képzési szolgáltató részéről bármely okból elmarad, a képzési díj teljes egészében visszatérítésre kerül a Résztvevő számára, vagy kívánságára egy később időpontra tesszük át vagy az általa választott más tanfolyam tanfolyami díjába kerül beszámításra.

Amennyiben a képzésen a Résztvevő bármely okból nem vesz részt és a képzés első napját megelőző 14 nap előtt írásban lemondja a képzésen való részvételét, a befizetett képzési díj részére visszafizetésre kerül, levonva a regisztrációs díjat. Egyébként a képzési díj visszaigénylésére nincs lehetősége. A Képzési Szolgáltató méltányosságból ettől eltérően dönthet.

Amennyiben a résztvevő Önhibájából nem vett részt a képzésen, úgy az adott részt meg kell ismételnie, melyet 50% kedvezménnyel tehet meg. Amennyiben önhibáján kívül nem tudott részt venni a képzésen, úgy igazolás bemutatása mellett az adott részt egyszer díjtalanul megismételheti.

 

Az AKÉTA© Gál Attila bejegyzett védjegye (Lajstrom száma: 202 328). A teljes képzést sikeresen elvégzők szerződést kötést követően díjmentesen használhatják az AKÉTA® védjegyet és végezhetik szolgáltatási tevékenységként az Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadást.

Igény esetén elvégezhető 1-1 modul külön is. Ez esetben a névhasználati és tevékenység végzési jogosultságot nem kapja meg a modult elvégző, de a modul elvégzését igazoló díszoklevelet igen.

Adatvédelmi nyilatkozatot megtekintheti honlapjainkon.

Amennyiben a képzés felkeltette érdeklődését és még kérdése lenne, akkor írjon üzenetet vagy hívjon a 06209264010 telefonon az esti órákban.

FIGYELMEZTETÉS!

 A képzésen bemutatott technikák, gyakorlatok nem diagnosztikai értékűek, nem adnak orvosi javaslatot és nem helyettesítik a szakorvosi ellátást. Az információkkal nem szándékozunk orvosi, fiziológiai vagy egyéb hasonló szolgáltatást ajánlani. Ha valaki szakorvosi ellátásra szorul, arra bátorítjuk, hogy keresse fel kezelőorvosát. Az itt tanult teszteket, korrekciókat mindenki saját felelősségére alkalmazhatja.