JoomlaLock.com All4Share.net
Gál Attila

Gál Attila

Webhely URL::

Az 5 elem tana

Kategória: Blog

A Hagyományos Kínai Orvoslásban (HKO) az öt elem elméletét az élettan és a kórtan, valamint a szervezet és a környezet közötti kapcsolatok magyarázatára használják. Az öt elem tanának ismerete irányt mutat az állapotfelmérésben és a megfelelő korrekciós eljárás kiválasztásában is. Az elmélet szerint a Világegyetemet és így az emberi testet is az 5 őselem, szubsztancia alkotja, amelyek között különöző kapcsolatok működnek az egyensúly azaz az egészség, a harmónia fenntartása érdekében.

Az 5 elemhez kapcsolódik a 12 fő meridián (energiapálya), mégpedig úgy, hogy mindegyik elemhez 1-1 yin és yang meridián tartozik, kivéve a Tűz elemet, amihez 2 pár meridián kapcsolódik.

A testünkben található 12 fő meridián felsorolását, valamint annak feltüntetését, hogy az egyes meridiánok melyik elemhez tartoznak az alábbi táblázat tartalmazza. A táblázat megjelöli azon időszakokat is, amikor az adott meridián működése a legaktívabb.

Bővebben...

Brain Gym® működése az idegrendszer tükrében

Kategória: Blog

Az integrált aggyal történő tanulás központi kérdés a kineziológiai rendszerekben. Integrált aggyal történő tanulás azt jelenti, hogy mindkét agyféltekénk potenciálját felhasználom a tanulás során. Mit is jelent ez a gyakorlatban? 

Bővebben...

  

-->