JoomlaLock.com All4Share.net

A tanulás esszenciája az alkalmazható tudás….

Gál Attila Írta: 

(2 szavazat)

Mit sem ér a tanulás, ha azt alkalmazni nem képes az ember.

Szeptemberben, amikor az iskola elkezdődik, valljuk be kevesen vannak azok, akiknek az iskolakezdés szóra nem ugrik össze a gyomruk. Talán az első osztályba készülő gyerekek azok, mert még nem tudják mi vár rájuk.

Akik már jártak iskolába gyermekek, vagy felnőttek, pontosan tudják, hogy milyen nehéz, napi szintű megfelelésnek lesznek kitéve óráról órára.

Akármilyen fejlettségű szintről beszélünk egy-egy osztályban, osztályon belül, tudjuk, hogy nem egyformák a gyermekek, nem egyforma képességről beszélhetünk, mégis a tőlük elvárt teljesítménynek eleget kell tenniük.

Az Alternatív Képességfejlesztés más szemmel nézi a gyermekeket, a gyermek képességeit, lelkét. Egyre jobban kézenfekvő és segélykiáltásra adott válaszunk programjaink bevezetése, gyermekeink segítése, a hétköznapjaik stressz mentessé tétele.

Képességfejlesztő programunk lehetőséget ad minden korosztálynak a saját maga fejlettségi szintjéről indulva olyan technikákat, gyakorlatokat elsajátítani, mellyel hatékonyabban lesz képes munkája elvégzésére.

Jelenleg Dunakeszin folytatott fejlesztés általános iskolás korosztály körében működik kis csoportos formában.

Szeptembertől meghirdetett foglalkozás már a 3. csoport szervezését igényli, hogy a gyermekek könnyebben boldoguljanak iskolás hétköznapjaikban.

A program a  test – lélek – szellem egyensúlyának megteremtésére nagy hangsúlyt fektet:

  • tanulási stresszek oldása, a kineziológia stresszkezelő technikák segítségével, mely szerint a tanulási probléma alapja a megoldatlan érzelmi stressz, melyek képesek blokkolni tanulásunkat. A gyermekek megtanulják, elsajátítják azokat a technikákat, módszereket, amivel a tanuláshoz kapcsolódó stresszeiket önmaguk oldani képesek lesznek.
  • mozgásfejlesztés Kulcsár Mihályné által kidolgozott Mozgásterápia a tanulási nehézségek megelőzésére és oldására, játékos formában.
  • tanulási coaching technikák – melyek a tanulási stílus felmérését követően lehetővé teszik a személyre szabott tanulási módszerek kialakítását az örömtelibb, hatékonyabb tanulás érdekében.

A gyermekek kapnak egy eszközt a problémáik megoldására, melyet a hétköznapokban bárhol, bármikor alkalmazni képesek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy tudatossá téve a gyermekek feladataikhoz való hozzáállásának változását, oldódnak a szorongásos tünetek. Könnyebben tanulják meg az adott tananyagot, rövidebb idő alatt, koncentráltabb figyelemmel. Magabiztosabbak lesznek, nem okoz problémát többé az előttük álló kihívások elvégzése.

Mindez játékos formában történik, a gyermekek életkori sajátosságának, egyedi igényeinek figyelembe vételével.

Célunk:

hogy minden gyermek a saját tempójában, az elsajátított gyakorlatok folyamán egyre szélesebb körben legyen képes kihívásainak elvégzésére, magabiztosan, szorongásoktól mentesen. Mert minden gyermekben ott van a kincs, a tehetség, amire igyekszünk rávilágítani a foglalkozások során. Ezáltal képessé válnak alkalmazni azt a tudást, amelyet elsajátítottak, hogy az életük folyamán bárhol, bármikor, - személyes kapcsolataikban, tanulással kapcsolatban, életcéljaik megvalósításában - alkalmazni tudják.

 Tapasztalatok:

 

"Kisfiammal (12 éves) fél éve járunk Arihoz heti egy alkalommal és nyár végén részt vettünk egy háromnapos iskolára felkészítő, ráhangolódó kurzuson.

Fiamnak szüksége van a figyelem és koncentráció fejlesztésére, szocializáció megtámogatására, stresszoldásra. Ari által használt technikák, mint a mozgásterápia, kineziológia és egyéb alternatív módszerek, nagyban hozzájárultak iskolai tanulmányi eredményeinek javulásához, magaviseleti problémái megoldódni látszanak, amik főleg a figyelem megtartásának zavarából adódtak. Fiam pozitív gondolkodása, önértékelése is fejlődik, ez társas viszonyaiban és kapcsolataiban is jó irányú változást hozott.

Napi rendszerességgel végezzük a számára összeállított tornát, havonta új gyakorlatsorral. Alkalmazzuk a tanult meditációs és relaxációs technikákat."

/Kati/

 

"Nemrég kezdtük a felső évfolyamot, ami nagy változás volt, több házi, hosszabb órai anyagok.. stb. A lányom egyre több időt töltött a házival és a felkészüléssel, már több órát tanult, nagyon fáradt volt és persze nem mindig eredményes. Arit régóta ismerem, eszembe jutott, talán tud segíteni, már a 2. alkalom után érezhető volt a javulás. Most az 5. alkalom után látványosan javultak a jegyei és sokkal gyorsabban elkészül a házival és a felkészüléssel, csak ajánlani tudom minden hasonló problémákkal küzdő gyereknek/szülőnek!”

/Anita/

 

Nánássyné Benis Aranka

kineziológus

Alternatív Képességfejlesztési Tanácsadó

tel: 204997286

www.teiskepesvagyraponthu.blogspot.hu

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

  

-->