JoomlaLock.com All4Share.net

Az információs társadalom elvárásainak megfelelően a gyermekek hegynyi információt kapnak az iskolában, amiknek a feldolgozása, megértése és alkalmazása egyre nagyobb kihívások elé állítják őket.

Ennek és a nem minden esetben ideális életmódnak, mozgásfejlődésnek, táplálkozásnak köszönhetően hazánkban is egyre nő a dyslexiás, tanulási akadályozottsággal küzdő gyermekek száma.

Nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy közel 30% a tanulási kihívásokkal viaskodó gyermekek száma, de van olyan adat is, ami szerint eléri a 40%-t a fejlesztésre szorulók aránya.

A felnőttek felé már elvárás, hogy képesek legyenek folyamatosan megújulni. A Life Long Learning azaz az élethosszig tartó tanulás már nem csak egy elképzelés, hanem a valóság. Aki nem tanul, képzi magát folyamatosan, az elakad az úton, megreked és nem képes továbblépni.

  • Képes vagyok-e tanulni?
  • Milyen preferenciák mentén tudok gyorsan és hatékonyan tanulni?
  • Mi szükséges ahhoz, hogy a legkisebb energia befektetés mellett a legtöbbet kihozzak magamból?
  • Mi áll a fejlődésem útjába?
  • Hogyan tudom biztosítani a gyermekemnek, hogy ezt a hatalmas információ mennyiséget képes legyen felvenni, megérteni és feldolgozni?

Ezekre a kérdésekre keresi és adja a választ az Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadó képzés!

Immáron 1996 óta foglalkozok képességfejlesztéssel, és az a romló tendencia, amit tapasztalok az egyéni foglalkozások során arra indított, hogy létrehozzam a Képességfejlesztő Intézetet, aminek keretén belül komplex felkészítő képzést folytatunk:

  • szülőknek,
  • szakembereknek,
  • pedagógusoknak,
  • nevelőknek,
  • természetgyógyászoknak.

A képzés célja az, hogy ki-ki a maga szintjén komplex módon megismerje az elménk működését, atanulás folyamatát és a lehető legoptimálisabb segítséget tudja nyújtani saját gyermekének, illetve azoknak a gyermekeknek, akiket hozzá visznek felmérésre, fejlesztésre.

A tanulás azonban nem csak a gyermekeket érinti. A felnőttek a munka világában sorozatos tanulás elé vannak állítva, hiszen ha nem képzik magukat, akkor lemaradnak, elveszítik az állásukat. Egyes munkakörökben kötelező is a továbbképzés (pl.: oktatás, egészségügy, rendőrség). Akik már jó pár éve, évtizede nem ültek iskolapadban, azoknak nehézséget okozhat a tanulás. Elfelejtették hogyan kell, vagy már eleve voltak nehézségeik. Ezen felnőttek is kaphatnak segítséget!

A Képességfejlesztő Intézet fontos tevékenysége a tehetség gondozás. Akkreditált tehetségpontként (TP 181 001 644) folyamatosan díjmentesen végzünk vizsgálatokat az iskolába menő gyermekek között annak érdekében, hogy kiszűrjük azokat, akiknek szükségük van támogatásra az iskolakezdéshez, illetve felismerjük a tehetségeket  így ők ismegfelelő támogatást tudnak kapni.

Az AKÉTA© képzés modulokból áll, amelyek külön-külön egymástól függetlenül is elvégezhetőek. A képzésbe bármelyik modulnál becsatlakozhat. Az összes modult elvégző résztvevő kapja meg azAlternatív Képességfejlesztő Tanácsadó (AKÉTA©) névhasználati jogot és fogadhatja ügyfeleit


TANULÁSI COACHING TECHNIKÁK

TANÁCSADÁS GYAKORLATA

KOMPLEX MOZGÁSTERÁPIA

STRESSZKEZELŐ TECHNIKÁK

 

FIGYELMEZTETÉS! A képzésen bemutatott technikák, gyakorlatok nem diagnosztikai értékűek, nem adnak orvosi javaslatot és nem helyettesítik a szakorvosi ellátást. Az információkkal nem szándékozunk orvosi, fiziológiai vagy egyéb hasonló szolgáltatást ajánlani. Ha valaki szakorvosi ellátásra szorul, arra bátorítjuk, hogy keresse fel kezelőorvosát. Az itt tanult teszteket, korrekciókat mindenki saját felelősségére alkalmazhatja.

Módosítva: 2018. május 28.
8 PRAKTIKUS KINEZIOLÓGIAI GYAKORLAT (e-book)

Töltsd le most és alkalmazd azonnal ezeket a praktikus kineziológiai gakorlatokat!

  

Honlapunkon cookie-kat használunk, amik segítenek a legjobb szolgáltatások nyújtásában. Részletek az Adatkezelési Tájékoztatóban.